FAQS

De ce Pro-Line.ro comercializează doar produsele EBC Brakes?

Pentru că EBC Brakes este o companie care are peste 35 de ani experiență în producerea unei vaste game de plăcuțe și discuri de frână, iar raportul calitate /preț /performanțe este foarte competitiv și din dorința de a aduce un aer proaspăt pe piața componentelor sistemelor de frânare.

Ce garanție au produsele comercializate de Pro-Line.ro?

Discurile și furtunurile comercializate au garanție pe viață, dar discurile fiind niște consumabile, uzura normală a lor nu intră sub incidența garanției. Uzura prematură a plăcuțelor de frână sau a discurilor depinde de stilul de condus și nu este acoperită de garanție. Garanția de prim montaj este valabilă pentru toate produsele EBC.

Cât trebuie să ”țină” un set de discuri de frână sau un set de plăcuțe de frână?

Numărul de kilometrii pe care îl poti parcurge cu un set de plăcuțe de frână EBC sau un set de discuri este influentat de mai mulți factori dintre care cei mai importanți sunt: stilul de conducere, greutatea mașinii, puterea motorului și dacă se conduce urban, extra-urban sau pe circuit. Avem client care a terminat un set de Yellowstuff în 150 km pe circuit dar majoritatea fac 25-35.000 km cu un set de plăcuțe și 50-70.000 km cu un set de discuri.

Care este gama de produse comercializate de Pro-Line.ro?

Pro-Line.ro comercializează plăcuțe și discuri de frână, furtunașe metalice și lichid de frână, de la EBC Brakes.

De câte feluri sunt plâcuțele de frână EBC?

Plăcuțele de frână EBC, comercializate de Pro-Line se împart pe culori de la cele mai slabe la cele mai performante: Blackstuff, Greenstuff, Redstuff, Yellowstuff, Bluestuff pentru stradă, Orangestuff pentru circuit si noile plăcuțe de anduranță și competiție RP-X și RP-1.

De câte feluri sunt discurile de frână EBC?

Discurile de frână EBC, comercializate de Pro-Line sunt de 4 feluri: UPR (fără striații), Turbogroove (bumbi și striații), USR (striații) și BladeSport (striații sub forma de V-uri). Sunt fabricate dintr-un aliaj de fontă G3000, îmbogățit cu carbon, cupru și siliciu. Au o duritate cu 32% mai mare față de discurile OEM și rezistă la temperaturi cu până la 120% mai ridicate.

De la ce putere a motorului trebuie să îmi pun plăcuțe și discuri mai performante?

Nu exista o limită inferioară sau superioară de putere. Trebuie să meționăm că Pro-Line.ro nu va recomanda plăcuțe Yellowstuff pe o Fabia de 72cp sau Greenstuff pe un S3 de 300 cp, ci invers.

Ce rol au striațiile de pe discuri?

Striațiile de pe discuri au rolul de a elimina praful ce se acumulează între disc și plăcuțe în momentul în care se frânează lung de la viteze mari, îmbunătățind contactul dintre plăcuțe și disc, crescând eficiența la franare.